מבוסס מיקום
מבוסס מיקום

מתכון הכנת טקילה עצמאית - מסיבת רווקים

חפש

מתכון הכנת טקילה עצמאית

תהליך יצור טקילה
מאת: רונן סלע 
הכתבה בחסות קורס ברמנים.


לטקילה יצא שם רע כגורמת לא מעט הקאות לאחר שתייתן בערבי ארועים. מוניטין זה יצא שלא בצדק בשל היותה אחד המשקאות היקרים והמסובכים ביותר ליצור. תהליך היצור מתחיל בצמח האגבה הכחולה שמהווה את המקור לסוכרים ולתסיסה. כדי לייצר טקילה יש לשתול שורות ארוכות של אגבה שהוא צמח קרוב למשפחת השושניים, ולאחר יותר משש שנים צומח עמוד תפרחת הנכרת לצורך הכנת הטקילה. התוצאה היא שלב הצמח הפיניה מתמלאת בסוכרים ונוזלים. לאחר שהוא גדל מנתקים אותו מהצמח והענפים מסביב. הפיניה מגיעה לגודל של 12-50 ק"ג ולשם הכנת 1 ק"ג של טקילה יש צורך ב7.5 ק"ג של צמח האגבה. את הלבבות אופים בתנורים גדולים כדי למעוך אותם ולהוציא מן הלשד את נוזל התסיסה.

עולם הטקילה מחולק לשניים: מיקסטו שהוא מכיל עד 59% סוכרים שמקורם לא באגבה וטקילה המיוצרת מ100% אגבה.
תהליך נוסף המבדיל בין הטקילות הוא מידת התיישנותם:
סילבר – ללא התיישנות או עידון, נארזת כחודשיים אחר יצורה ויכולה להיות מיקסטו או 100% אגבה.
גולד – סילבר שהוסף לו קרמל לשם צבע.
רפוסאדו – מיקסטו או אגבה שעוברת לפחות חודשיים מנוחה במיכלים או חביות.
אנייחו – אגבה או מיקסטו שהתיישנו לפחות שנה בעץ או במיכלים של לא יותר מ600 ליטר. הטובות יותר יתיישנו שנה וחצי עד שלוש למיקסטו וארבע שנים לאנייחו.
כיום ניתן למצוא הרבה טקילות מיושנות, בעקבות החלטת ממשלת מקסיקו להתיר לייצר טקילות בטעמים שעדיין לא הובאו לארץ. מחירי שוט טקילה נע בברים בין מאות שקלים בודדים ועד ל1,000 שקלים לשוט מטקילה פטרון שהוא המוצר המובחר ביותר מבין שאר החברות. פטרון מיישן את הטקילה בחביות יין ועוברת שני מחזורי זיקוק. האחד לאחר התסיסה והשני לאחר ההתיישנות הראשונה בעץ. התוצאה היא מוצר יקר ומשובח שלקוחות מוכנים לשלם עליו כ1,000 שקלים לשוט.

לכתבות נוספות הקפידו להתעדכן באתר קורס ברמנים.