מבוסס מיקום
מבוסס מיקום

תהליך הכנת בירה - מסיבת רווקים

חפש

תהליך הכנת בירה

נושא המאמר: תהליך הכנת בירה
מאת: רונן סלע שמור מאמר למועדפים

אתר קורס ברמנים שמח להציג בפניכם את התהליך המלא של יצירת בירה בייצור המוני או בייתי. בעקרון תהליך היצור זהה בין אם הוא המוני או בייתי, מלבד מספר השלבים הנוספים המבוצעים במבשלות מסחריות כדי לקבל מוצר צלול יותר עמיד יותר וכלכלי.
חומר הגלם העיקרי ביצור בירה הוא הלתת. לאחר שבוחרים מתוך סוגי לתת שונים את התערובת והכמויות הרצויות, עוברים לריסוק גס של התערובת.את הגרעינים המרוסקים משרים במים חמים כ63 עד 70 מעלות למשך שעה. מטרת ההשריה היא להפוך את האנזימים שבלתת כדי שיהפכו את העמילנים לסוכרים נגישים. יש להקפיד במשך ההשריה על טמפרטורה וזמן אידיאליים כדי להפוך את העמילנים לסוכרים. עם תום ההשריה מסננים את המים שספגו את הסוכרים והפכו כעת לנוזל מתוק וסירופי לתוך סיר הבישול ושוטפים את הגרעינים כדי למצות מהם את מירב הסוכרים. לעיתים התהליך מבוצע במפעלך ובו מאדים מהנוזל הסירופי את המים ויוצרים רכז לתת נוזלי או אבקתי. ניתן להשתמש ברכז זה ולחסוך את כל שלב ההשריה. לאחר מכן עוברים לשלב הבישול של הנוזל הסמיך והמתוק, הוא מורתח ומתווסף לו כשות. הכשות היא פרח מצמח מטפס העשיר בחומצות התורמות למרירות הבירה ולארומה שלה. בנוסף יש בכשות חומרים נוגדי חמצון העוזרים לשמור על הבירה מקלקולים ומייצבים את טעמה. בדקות האחרונות של הבישול ניתן להוסיף תבלינים שונים.עם סיום הבישול מקררים את הנוזל על מנת לשקע את החלבונים הנמצאים בתוכו. עם סיום הקירור מעבירים את נוזל הבירה למיכלי התססה ומוסיפים להם את שמרי הבירה. תפקידם של השמרים הוא להפוך את הסוכר שבנוזל לאלכוהול ופחמן דו חמצני. תהליך התסיסה נמשך שבוע ולאחר מכן מקבלים בירה "שטוחה", עם אלכוהול אך ללא גזים. הבירה מועברת למכלי אחסון לתקופת הבשלה הנעה בין שבועיים למספר חודשים בהתאם לסוג הבירה והשמרים. בסיום תהליך ההבשלה, הבירה נארזת ומוגשת לצרכן.