מבוסס מיקום
מבוסס מיקום

הגשת וויסקי ראו פרטים והמלצות על הדרך הנכונה להגשה של וויסקי

חפש

איך הכי נכון להגיש וויסקי

נושא המאמר: שיטות ההגשה של ויסקי
מאת: גרג שטיין שמור מאמר למועדפים

"מאלט, סינגל מאלט. מעט מים, ללא קרח." –ג'יימס בונד
אומנם המשקה הידוע של בונד הוא המרטיני המפורסם, אבל מסתבר שאפילו בונד בכבודו ובעצמו חבב את הויסקי לא פחות. זאת ועוד, הוא הגדיר במדויק את הדרך שבה הוא רוצה שהויסקי יוגש לו, וכך גם רבים אחרים לפניו ואחריו.
צורת ההגשה של המשקה הזהוב והכמעט מלכותי הזה היא קריטית לטעמו – דבר דומה נראה גם עם משקאות אלכוהוליים אחרים אך אצל הוויסקי הבדלי הטעם חדים יותר.

השיטה הנפוצה ביותר להגשת ויסקי היא בטמפ' החדר בצירוף קרח. השיטה הזאת מאפשרת לשתות את הויסקי "סטרייט" – בלי יותר מדי בלגן וליהנות מהטעמים והארומות הייחודיים לו. שיטה נוספת נפוצה להגשתו היא כמובן עם הקרח כבר בפנים. שיטה חדשה יחסית ומעניינת היא שיטת ההגשה בטמפ' קפואה של 18- מעלות. שיטה זו, שמקורה בפינלנד שם מקובל להגיש כל משקה בטמפ' הזו, מפחיתה את הריח העז של הוויסקי אך משחררת את הטעמים בצד האחורי של הפה בצורה חזקה יותר כשהוא מתחמם. בפועל הויסקי מוגש בשיטה זו רק במס' מצומצם של פאבים בעולם במכשיר מיוחד אותו פיתחה Famous Grouse שמכונה Frozen Famous. בארץ ניתן למצוא את הויסקי בצורתו הקפואה בפונדק הדוב ובבר העוגן בחיפה.

לחיים!